Aromatherapie

Aromatherapie

Aromatherapie werkt met geuren, die via je hersenen op je herinneringen werken of via de cellen een lichamelijke invloed hebben.

Wist je dat wanneer je een etherische olie op je huid doet, deze binnen 20 minuten invloed kan hebben op iedere cel in je lichaam?
Of dat een etherische olie, die je in een geurlamp verwarmt, via je neus direct in het limbisch systeem van je hersenen komt? De plek waar onze emoties gestuurd worden?
Ze kunnen zo bijvoorbeeld gebruikt worden bij slapeloosheid, depressies, stress en angst.

Etherische oliën hebben vele positieve eigenschappen.

Via de huid opgenomen, komen ze in de bloesomloop en van daaruit in de organen. Ze hebben een anti-bacteriële werking en kunnen helpen bij spijsverteringsklachten, aandoeningen van de luchtwegen en huidproblemen.

aromatherapie lavendelLavendel is waarschijnlijk de meest bekende etherische olie. In een geurlamp toegepast werkt het kalmerend en op brandwondjes aangebracht zorgt het voor verzachting en een nieuwe huid. Eigenlijk moet je standaard lavendel in huis hebben. Kun je niet slapen? Probeer eens 1 druppel lavendel op je hoofdkussen en goed kans dat je snel in slaap valt.


Kennis over hoe het toe te passen is noodzakelijk.

Lavendel is één van de weinige etherische oliën die, zonder veel kennis, veilig gebruikt kan worden.
Voor bijna alle oliën geldt dat je moet weten wat je doet als je ermee werkt. Er zijn maar een paar etherische oliën die je puur op de huid kunt aanbrengen. In bijna alle gevallen moet je ze zeer sterk verdunnen.

En als je ze zelf koopt, koop dan de beste kwaliteit en geen synthetische. Verdun ze ook altijd met een goede kwaliteit plantaardige olie. Wanneer je ze goed gebruikt, werken ze heel direct en heel effectief. Zo zijn ze een waardevolle aanvulling in je dagelijkse leven.

De aromatherapie in mijn praktijk bestaat uit toepassing in een geurlamp en ondersteuning bij de klank- en resonantietherapie. Ook kunnen voeten en de rug gemasseerd worden. Daarnaast geef ik je advies over hoe je ze thuis het beste kunt gebruiken. Bijvoorbeeld in een crème of in een bad.

Aromatherapie wordt altijd gecombineerd met coaching. De bijdrage voor een sessie van ongeveer 1 1/2 uur bedraagt € 85,00.

Scroll naar top

DOWNLOAD JE EIGEN eBook

Voordat je weggaat

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle trainingen en workshops

Chat openen