Edelsteentherapie

Edelsteenhealing is een therapie waarbij gebruik gemaakt wordt van de resonanties en vibraties van (half)edelstenen, kristallen en mineralen.

Voor het gemak noem ik ze allemaal stenen, ook al zijn de structuren verschillend van elkaar.
Dit is niet nieuw, stenen werden duizenden jaren geleden ook al gebruikt om mensen te helen en aan de vorm en kleur van de stenen is al veel af te lezen over de kwaliteiten.

Werking op verschillende niveaus.

Zo zal een heldere steen horen bij de geest, een doorschijnende bij het gevoel en een dichte bij het fysieke lichaam.
Een steen met een rode, oranje of gele kleur, heeft een activerende werking, blauw en paars staan voor een kalmerende werking en groen geeft een harmoniserende werking.

De groene calciet is een zachte steen die hoort bij het hartchakra en je onder andere helpt bij het loslaten van oude, vastzittende patronen en vernieuwing stimuleert.
Calciet is er in verschillende kleuren, allemaal met een zachte trilling en heel goed om een healing mee te beginnen.

Kristallen, (half)edelstenen en mineralen werken op het fysieke, emotionele, geestelijke en spirituele vlak.
Iedere steen heeft met z’n specifieke en verfijnde eigenschappen die werkzaam zijn bij een bepaald aspect.

Seleniet bijvoorbeeld, een populaire steen momenteel, heeft een zeer fijne vibratie die zorgt voor een heldere geest en een diepe rust. Het help je om verwarringen op te heffen en inzichten te verkrijgen.
De stenen zijn in het binnenste van de aarde gevormd en hebben en hebben er lang over gedaan om te groeien tot de vorm waarin wij ze kennen. Het feit dat ze groeien, maakt dat ze een bewustzijnsenergie hebben en daardoor toepasbaar zijn bij healingen.

Stenen vasthouden, op je lichaam leggen of er elixer van maken.

Ik gebruik de stenen regelmatig tijdens gesprekken, waarbij de cliënt een bepaalde steen even vasthoudt. Maar ook leg ik ze op het lichaam, bijvoorbeeld om de chakra’s in balans te brengen.
En sommige stenen kunnen ook als een elixer inwendig worden gebruikt, net zoals een bloesem remedie. Het verschil met een bloesem remedie is, dat een elixer van stenen met name werkt op heel oude problemen en patronen.

Een sessie waarbij edelsteenhealing wordt toegepast is altijd gekoppeld aan een coaching sessie. De bijdrage voor een sessie van ongeveer 1 1/2 uur is € 95,00.

DOWNLOAD JE EIGEN eBook

Voordat je weggaat

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle trainingen en workshops

Chat openen