Hoe kies je wat het beste voor je is?

Bang om een verkeerde keuze te maken.

Regelmatig komen mensen naar me toe om even te sparren over wat ze meemaken. Welke kant ze op moeten, welke invloed dat zal hebben.
Ik zie mensen dan twijfelen over keuzes die te maken hebben met hoe je je leven wilt leiden.

“Is mijn huidige baan nog wel goed voor mij? Wil ik nog doorgaan met mijn relatie? Wat is de beste manier om gebeurtenissen uit het verleden te verwerken? Hoe moet het verder met mij als …..”

Misschien is er zelfs wel een ander (partner, werkgever, werknemers) betrokken bij jouw keuze waardoor jij niet helemaal vrij bent in jouw keuze.
Ze kunnen in ieder geval veel onrust en stress in jezelf veroorzaken.

Gebeurt het ook in jou? Dat je weet dat er iets veranderen moet maar je weet niet hoe? Welke kant je nu op moet?

Drie belemmerende factoren.

Mogelijk heb je al van alles gedaan om die enige, juiste keuze te maken. Heb je informatie gezocht over mogelijkheden die bij jou passen, heb je voor- en nadelen afgewogen of heb je advies gevraagd aan iemand.
Heb je je wel eens afgevraagd wat de reden is dat het je niet lukt om die ene keuze te maken?
In mijn praktijk kom ik vaak drie redenen tegen die dan belemmerend werken:

  • Een keuze maken voor iets nieuws kan betekenen dat je iets anders gaat verliezen. Dat kan heel pijnlijk zijn, zeker de eerste periode. Het nieuwe voelt nog niet goed en dat kan ook nog niet, maar ergens weet je al wel dat het nodig is.

    Wees dan niet bang, je geest heeft tijd nodig om zich aan te passen aan iets nieuws.

  • Een keuze voor iets anders kan betekenen dat je oude patronen aan het doorbreken bent. Soms patronen die al meerdere generaties in jouw familie leven. Het kan zelfs zo zijn dat jij de last daarvan met je meedraagt.

    Soms is het genoeg dat je je hiervan bewust bent om zo’n patroon te doorbreken, soms is er een visualisatie voor nodig, bijvoorbeeld een regressie.

  • En wat ik het vaakst tegenkom bij mensen die ik begeleid: het nieuwe in deze tijd gaat vaak over jezelf. Wie jij in wezen bent en hoe jij jouw kracht kunt leven.

Keer naar binnen, daar vind je het antwoord.

Wat er dan naar voren kan komen zijn de laagjes die in de weg zitten om verder te kunnen. Ideeën en overtuigingen over jezelf, bewuste en onbewuste angsten, emoties, of automatische oude patronen die je onbewust doet maar die eigenlijk helemaal niet bij jou passen.

Wat je rust kan geven en je helpen om keuzes te maken die goed voor je zijn, is naar binnen te keren en uit te werken wat je daar tegenkomt. Soms is dat een kwestie van bewustwording en dan een knop omdraaien, vaak is het een proces van innerlijke groei.

Coaching kan je daarbij goed helpen, zeker als dat gecombineerd wordt met healing. Met enkele sessies kun je meestal weer verder.
Veel mensen die ik begeleid heb, hebben betere keuzes kunnen maken door eerst uit te werken wie ze in wezen zijn. Eerst naar je kern toe gaan.

Mijn proces van de afgelopen weken.

Niet alleen mijn cliënten helpt het, ook ik maak dit soort keuzes mee hoor. De afgelopen weken was ik bezig met een keuze maken over mijn praktijkruimte omdat er een andere ruimte op mijn pad kwam die een stuk groter is en waar ik goed mijn ideeën kan verwezenlijken.
Maar die andere kant was er ook ….., wil ik het echt? Durf ik het aan? Kan ik het waarmaken?

Ik ben gaan voelen, gaan mediteren, heb het laten bezinken en het is goed. Mijn praktijk heeft ruimte nodig om te groeien en gaat dus weer naar Meppel. Nu het besluit is gevallen ben ik zo blij!

Voor het buitengedeelte van de trainingsdagen en workshops blijven we gewoon naar de plek gaan waar we altijd naartoe gaan. In plaats van 2 minuten met de auto is het nu 5. Goed te doen toch?
Over een paar weken kan ik er meer over vertellen.

En wat zo fijn is, ik heb geen angst omdat mijn intuïtie zegt dat het goed is.
Ik gun jou dat gevoel ook zo. Als je dat wilt, kan ik je daarin begeleiden.

Wil je verder komen?

Voor individuele coaching is het mogelijk om op korte termijn een afspraak te maken (juli niet, dan is de praktijk gesloten).
Doe je het liever in de vorm van een training? Een nieuwe KARAH basis start weer in september.
Wil je meer weten over mijn werkwijze? Kijk dan eens op www.karah.nl. Wil je specifiek meer weten over de training, klik dan hier

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hannette Webbink

Als oprichter van Karah, centrum voor training, coaching en healing, werk ik , Hannette Webbink, vanuit fijngevoelige bewustzijnslagen, een goed ontwikkeld intuïtief vermogen en heldere gaven.

Ik ben een specialist op het gebied van hoogsensitiviteit en werk op een liefdevolle en doeltreffende manier.
Lees meer…..

Scroll naar top

DOWNLOAD JE EIGEN eBook

Voordat je weggaat

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle trainingen en workshops

Chat openen