Waar komen jouw ideeën over jezelf vandaan?

Ideeën en overtuigingen over onszelf, we hebben ze allemaal. Maar horen ze nu echt bij jou? Of heb je misschien ideeën over jezelf waarvan je denkt dat ze bij jou horen?
Ben jij wie je werkelijk bent? Of ben jij wie jij denkt dat je moet zijn?

Iedereen heeft wel ideeën over de toestand in de wereld zoals die nu is. We denken allemaal iets van de capriolen die Donald Trump uithaalt. En we hebben vast wel een idee over hoe hij over zichzelf denkt. Maar ik denk niet dat iemand die deze blog leest, het hem ook gevraagd heeft.

Ik vraag het wel aan jou!
Hoe denk jij over jezelf, welke ideeën en overtuigingen heb jij over jezelf? En waar komen ze vandaan?
Als ik kijk naar die van mijzelf dan zijn er een heleboel die echt bij mij horen, voor mij zijn ze helemaal waar en ik laat dat ook aan anderen zien.
Ik heb ook ideeën en overtuigingen die ik ergens heb opgepikt: omdat mijn ouders mij dat vertelden, of de leraren op school, of mijn vrienden, noem maar op.

Soms werken ideeën over jezelf in je voordeel en soms heb je er last van en werken ze in je nadeel. Ze halen onderuit wie je werkelijk bent en het gevolg is dat je onzeker wordt, of last krijgt van stress, of steeds maar mensen blijft treffen die jou vertellen hoe je je moet gedragen.

En dat is natuurlijk helemaal niet vreemd als je dit plaatst in de overgang zitten van het vissentijdperk naar het aquariustijdperk.
Van het tijdperk dat ouders, leerkrachten, kerkleiders, wereldleiders, guru’s je vertelden wat de waarheid was en als je je daar naar gedroeg, dat je het dan goed deed.
Naar het aquariustijdperk van de vrije keuze om te bepalen welk idee, welke overtuiging bij jou past.
Waarin mensen niet leiden, maar begeleiden. Naast je staan en je laten delen in hun wijsheid zodat jij keuzes kunt maken die het beste zijn voor jou. Die je niet onzeker maken, maar je juist versterken in jouw kracht.
Zodat jij meer vrijheid, meer plezier, meer zelfvertrouwen en minder stress hebt.

Ideeën en overtuigingen is een thema in de training Karah Basis, waar je toewerkt naar wie je in wezen bent.
Bewustwording is daarin de eerste stap: te herkennen waar die van jou vandaan komen. Of ze in je voordeel werken of in je nadeel door te voelen hoe ze voelen.
En hoe je, die in je nadeel werken kunt transformeren. Om met de ideeën en overtuigingen die passen bij wie jij in wezen bent in je kracht te kunnen staan.
Meer weten over de training Karah Basis? Klik dan op www.karah.nl

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hannette Webbink

Als oprichter van Karah, centrum voor training, coaching en healing, werk ik , Hannette Webbink, vanuit fijngevoelige bewustzijnslagen, een goed ontwikkeld intuïtief vermogen en heldere gaven.

Ik ben een specialist op het gebied van hoogsensitiviteit en werk op een liefdevolle en doeltreffende manier.
Lees meer…..

Scroll naar top

DOWNLOAD JE EIGEN eBook

Voordat je weggaat

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle trainingen en workshops

Chat openen