Oude dingen loslaten? Ruim dan eerst op!

Gewoon loslaten !?

Krijg jij ook wel eens te horen dat je dingen mag/moet loslaten die je ooit belemmerd hebben of pijn hebben gedaan?
Heb je dat gedaan, maar lukte het dan toch niet? Of kwam het weer terug? Mij is dat in ieder geval wel regelmatig gebeurd. Ik wilde zo graag loslaten zonder nog te denken aan die pijn.
Maar zo werkt het niet en toen ik op een begrafenis van een oom zeer genant een enorme huilbui kreeg van allemaal opgestapelde grote en kleine pijnen, besloot ik om het anders te doen.

De energie van 2018 is dat je kunt zijn wie je in wezen bent. Het is nu november, wat niet betekent dat je je kans gemist hebt als jij dat nog niet bereikt hebt.
Misschien ben je er wel degelijk mee bezig, op een manier die je niet direct als zodanig herkent.
Je huis opruimen, je computer opschonen en keuzes maken in wat je wilt behouden zijn vaak eerste stappen.
Het is vast niet toevallig dat zoveel mensen in mijn omgeving hun zolder, kasten of schuur aan het opruimen zijn. Het is een heel aardse manier die hoort bij een proces van persoonlijke ontwikkeling.

Opruimen is het begin van het nieuwe loslaten.

Loslaten in deze tijd gaat vaak over oude (familie)patronen en zielsstukken.
Juist die oude patronen zitten diep weggestopt en zijn vaak behoorlijk vastgeroest. Ze laten dan echt niet gemakkelijk los.
Je kunt het beste bij die oude patronen komen als je al veel met bewustzijn bezig bent geweest en dus al een heleboel lagen hebt opgeruimd.

En dat is precies wat nodig is om bij je zielsstukken te komen: Opruimen!!
Eerst je bewust worden van hoe oude patronen in elkaar zitten, eerst de ballast eruit halen en opruimen wat je daar niet meer van wilt behouden.
Je hoeft dat oude niet nog een keer te beleven als je aan het opruimen bent (dit is waar veel mensen bang voor zijn), het belangrijkste is dat je het ziet, herkent en erkent dat het er is.

Vervolgens kun je beginnen met opruimen om pas daarna los te kunnen laten. Sla je de stap van het opruimen over, dan blijft die informatie, dat deel van een vastgeroest patroon, lekker zitten en blijft je onbewust beïnvloeden.

Zichtbaar maken en opruimen met een boom.

In een sessie gebruik ik hiervoor een visualisatie met een boom, waarmee je informatie naar voren haalt die in je ziel zit.
Daarbij zijn er een aantal bloesem remedies die hierbij prachtig ondersteunen. Bijvoorbeeld een remedie van een paddenstoel of een combinatie die specifiek op zielsstukken werkt.

Na het opruimen kun je loslaten en verder op weg naar Zijn wie je in wezen bent.
Het jaar 2018 geeft je een sterke impuls om hier mee aan de gang te gaan, of een stap verder te gaan omdat je weer bewuster, fijngevoeliger bent geworden.

Ben jij op zoek naar een krachtige, liefdevolle manier om te Zijn wie je in wezen bent?
De workshop “Vergroot je zelfwaardering” geeft je een mooie stap in die richting. Voor meer informatie daarover klik hier.
Wil je jezelf diepgaand leren kennen, dan raad ik je aan om de 8-daagse training KARAH Basis te doen. Voor meer informatie klik je hier.

Deel deze blog

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hannette Webbink

Als oprichter van Karah, centrum voor training, coaching en healing, werk ik , Hannette Webbink, vanuit fijngevoelige bewustzijnslagen, een goed ontwikkeld intuïtief vermogen en heldere gaven.

Ik ben een specialist op het gebied van hoogsensitiviteit en werk op een liefdevolle en doeltreffende manier.
Lees meer…..

Scroll naar top

DOWNLOAD JE EIGEN eBook

Voordat je weggaat

Schrijf je in voor mijn Nieuwsbrief

Zo blijf je op de hoogte van alle trainingen en workshops

Chat openen